Se oikea kissanruoka

Kissa on jopa enemmän metsästäjä ja lihansyöjä kuin koira.

Tämä tarkoittaa sitä, että kissan ruoansulatusjärjestelmä ja aineenvaihdunta on mukautunut proteiinipitoiseen, ei tärkkelyspitoiseen ruokavalioon.

Kissalla on ravinnontarve jota ei kasvisruokavaliolla pystytä tyydyttämään ja vain eläinperäisistä raaka-aineista koostuva ruokavalio tarjoaa kissallesi riittävästi ravintoaineita.

Von og Hundemat on kehittänyt kissanruoan joka perustuu samoihin periaatteisiin kuin koiranruokakin – raakaa lihaa, joka tarjoaa hyvän maun sekä imeytymisen.

Vom og Hundemat kissanruokaa on saatavilla kahdessa eri maussa, joissa kana on molempien pohjana.

vom logo

Kissan erityistarpeet

Diabetes

Kissat eivät ole luonnostaan ​​sopeutuneet hiilihydraattipitoiseen ruokavalioon. Tärkkelys ja sokeri, nostavat verensokeria, mikä lisää insuliinin tuotantoa. Tärkkelyspitoinen ruokavalio rasittaa haimaa, jonka on tuotettava suuria määriä insuliinia. Tämä voi johtaa diabeteksen kehittymiseen kissoilla.

Tauriini

Tauriinia pidetään kissoille välttämättömänä aminohappona. Koska kissa ei luo sitä itse, se on saatava ruokavalion kautta. Eläinperäiset raaka-aineet edistävät tämän aminohapon suotuisampaa tasoa. Kissojen tauriinin puute voi johtaa vakaviin lääketieteellisiin ongelmiin, kuten näköongelmiin, sokeuteen, sydänongelmiin ja heikentyneeseen hedelmällisyyteen.

A-vitamiini

Kissat eivät pysty muuttamaan karotenoideja kasviraaka-aineista A-vitamiiniksi. Siksi A-vitamiinin on oltava peräisin eläintuotteista. Elimet, kuten maksa, sisältävät runsaasti A- ja B-vitamiineja, ja ne sisältyvät kissanruokaamme.

Niasiini

Kissat eivät pysty muodostamaan B-vitamiinia niasiinia aminohaposta tryptofaanista ja ovat siksi riippuvaisia ​​hyvästä niasiinipitoisuudesta ruokavaliossaan. VOM:n kissanruoassa oleva maksa on hyvä niasiinin lähde.

Arginiini

Kissat ovat myös herkkiä aminohapon arginiinin vähäiselle pitoisuudelle, mutta sitä on runsaasti eläinperäisissä tuotteissa.

Käytännöllinen käyttö

VOM-sarja kissoille on saatavana kahdessa eri maussa, kana ja kana lohen kanssa.

Lihapullat ovat käytännöllisissä 320 g pusseissa, joten voit annostella oikean määrän lihapullia kulhoon ja laittaa pussin takaisin pakastimeen. Jos haluat ja kissa pitää siitä, voit antaa pullan myös myös pakastettuna, jotta kissasi voi sen pureskella.

Kissanruoka löytyy myös 250g makkarana. Nämä tulee sulattaa jääkaapissa. Säilyvyys jääkaapissa on 2-3 päivää. Jos on vähän kiire, voit sulattaa makkaran kylmässä vedessä.

Kissat syövät mielellään useita pieniä aterioita päivässä. Koska VOM KISSANRUOKA on raakatuote, on tärkeää, ettei sitä ole saatavilla koko päivän. Pidä kissan kulho puhtaana ja tarjoa kissallesi tuoretta ruokaa joka kerta. On tärkeää pestä kädet ja ruokailuvälineet sekä varmistaa, ettei käsittelemätön kissanruoka joudu kosketuksiin muiden jääkaapissa tai keittiön pöydällä olevien ruokien kanssa. Kissanruoka tulee säilyttää pakastettuna, jääkaapissa säilyvyysaika on kaksi päivää.

Ruokintaohje

Normaalipainoisen kissan suositeltu päivittäinen ruokamäärä on 4 % kehon painosta. Jos kissa painaa 4 kg, se tarkoittaa n.160g VOM kissanruokaa vuorokaudessa. Se, kuinka paljon kissa todellisuudessa tarvitsee, riippuu paljon kissan iästä ja aktiivisuustasosta, joten on tärkeää, että yrität selvittää tarkalleen, mikä on kissasi energiantarve.

Pennut voivat syödä jopa 10 % ruumiinpainosta päivässä. VOM kissanruoan tarve vähenee, kun kissa lähestyy täyttä ikää.

VOM kissanruokaa voi myös, niin halutessaan, sekoittaa muihin märkäruokiin tai kissojen kuivaruokiin.